НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.10.2021 481

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, чи впливає вакцинація від covid-19 на вагітність

Одна з причин, чому жінки не хочуть вакцинуватися – це імовірний негативний вплив вакцини на подальшу можливість завагітніти. Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» пояснив, чи виправдані їхні побоювання.

Сьогодні деякі лікарі говорять про те, що після вакцинації неможливо завагітніти. Ця новина  сильно засмучує жінок, які хочуть стати мамами. Кандидату медичних наук Євгену Комаровському дуже прикро, що такі чутки поширюють люди, у яких є диплом лікаря. Тому що сучасна медична наука вже має досвід запровадження більш 4 мільярдів доз вакцин від коронавірусу, і в жодному випадку не було негативних наслідків на репродуктивну функцію людини.

Євген Комаровський вважає, що в основі категоричних висновків про вплив вакцини від covid-19 на вагітність лежить абсолютний непрофесіоналізм деяких акушерів-гінекологів. Тому що ці неправдиві вислови змушують жінок хвилюватися за своє майбутнє.

«Немає ніякої інформації, що вакцинація впливає на репродуктивну функцію або пошкоджує плід», – сказав Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною».

Якщо хтось розпускає чутки про вакцину, лікар-педіатр вищої категорії радить звернутися до іншого акушера-гінеколога, інакше про вагітність і пологи ви теж почуєте якісь недостовірні відомості.

«Сучасна медична наука вважає, що вакцинація від коронавірусу безпечна навіть у тому випадку, коли справа стосується вагітних жінок, які ще не знають про те, що вони при надії, – сказав кандидат медичних наук. – Тому що медики використовують інактивовані вакцини. Їхній плив на плід не зафіксований».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» розповів, чи впливає вакцинація від covid-19 на вагітність 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.10.2021 481
Еще материалы раздела «Суспільство»