НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.02.2022 633

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» назвав 8 правил профілактики варикозу

Якщо у вас є схильність до варикозу або ви ведете малоактивний спосіб життя – поради доктора Комаровського у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» допоможуть переглянути свої звички й покращити стан здоров'я.

Відомо, що у венах ніг є клапани, які не дають крові повертатися, а скорочуються вени тому, що поруч знаходяться м'язи. Тобто, коли нога рухається, її м'язи змушують кров текти по вені.

Але в чому особливість сучасного життя? Багато хто з нас годинами нерухомо сидить на робочому місці. В результаті виникає ураження вен.

«При малорухливому способі життя кров застоюється у венах, тому вони розширюються. Тобто виникають ділянки судин, де кров практично не рухається, – пояснив Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною». – Там можуть утворюватися тромби й запальні процеси».

Кандидат медичних наук назвав 8 правил профілактики варикозу, яких бажано слідувати, щоб уникнути ускладнень.

1. Стежте за вагою, тому що ожиріння – один із факторів ризику. Що більша маса тіла, то важче м'язам придавити вену.

2. Пийте багато води. Наприклад, сухе повітря в приміщенні збільшує ризик згущення крові та ймовірність утворення тромбів.

3. Відмовтеся від куріння. Це один із серйозних факторів ризику розвитку варикозу.

4. Більше рухайтеся.

«Необхідно уникати ситуації, коли ви тривалий час перебуваєте в нерухомому положенні з опущеними ногами, – сказав доктор Комаровський в інтерв'ю для каналу «Україна». – Якщо вам доводиться багато сидіти, потрібно час від часу вставати й ходити».

5. Займіться спортом. Наприклад, це може бути плавання, їзда на велосипеді.

6. 3 рази на день по 15 хв полежати в такому положенні, щоб ноги були вищими за рівень серця.

7. Як можна рідше одягати взуття на високих підборах. Нога в такому положенні більше втомлюється.

8. Носіть компресійні панчохи і для профілактики, і для лікування варикозу. Особливо коли ви в літаку. Будь-який політ тривалістю понад 2 години – пряме показання до використання компресійних панчіх.

«Якщо під шкірою є розширена вена, де застоюється кров, при носінні компресійних панчіх ви здавлюєте цю вену, і кров переміщується по глибоких венах, які працюють надійніше», – пояснив Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

 

Оценка материала:

5.00 / 2
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» назвав 8 правил профілактики варикозу 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.02.2022 633
Еще материалы раздела «Суспільство»