<
НОВИНИ ДНЯ: Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експертавсі новини дня
Політика
Україна
26.10.2021 481

Шмигаль пояснив механізм погашення боргів ТКЕ

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час візиту в Кропивницький відвідав ТЕЦ Теплоенергетик і розповів, як влада планує компенсувати частину боргів тепловиків перед Нафтогазом.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Є заборгованість за різницею в тарифах з 2016 року, коли держава брала на себе зобов'язання щодо покладеного соціального боргу (ПСО). Ця різниця зараз верифікована і з державного бюджету буде віддана теплопостачальним організаціям", - сказав Шмигаль.

За його словами, за рахунок отриманих коштів ТКЕ матимуть змогу погасити частину своєї заборгованості перед Нафтогазом.

Прем'єр розраховує, що це дозволить підприємствам позбутися накопичених боргів.

Шмигаль також розповів, що, за умовами меморандуму з місцевою владою щодо стабільного проходження опалювального сезону, передбачено реструктуризацію боргів населення на 3-5 років. Також він очікує, що місцева влада активізує роботу з населенням, щоб уникнути накопичення нової заборгованості.

Оценка материала:

5.00 / 1
Шмигаль пояснив механізм погашення боргів ТКЕ 5.00 5 1
Політика / Україна
26.10.2021 481
Еще материалы раздела «Україна»