<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
26.10.2021 1135

У МОЗ назвали професії, які зроблять обов'язковими для вакцинації

До списку обов'язкових для вакцинації професій додадуть працівників держпідприємств, установ та організацій.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів в інтерв'ю Українській правді, опублікованому у вівторок, 26 жовтня.

За словами Ляшка, відповідний проект наказу МОЗ вже перебуває на узгодженні.

"Він охоплює соціальних працівників, працівників державних підприємств, установ та організацій, а також працівників критичних для економіки країни сфер. Це водоканали, Укрпошта, Укрзалізниця..." – сказав Ляшко.

Він також розповів, чому медиків не віднесли до соціальних груп, для яких є обов'язковим щеплення проти COVID-19.

"Будь-який документ приймається з урахуванням ризиків. Ризик недопуску медичного працівника на місце роботи переважає ризик потенційного інфікування. Якщо в невеликому райцентрі з центральною районною лікарнею, не дай Боже, складеться ситуація, при якій два анестезіологи не захочуть вакцинуватися, то в цьому населеному пункті просто не буде медичної допомоги", - зазначив Ляшко.

Однак міністр зазначив, що те, що МОЗ не включило медиків до першої групи, не означає, що їх не включать взагалі.

Наразі в Україні, за словами Ляшка, вакциновано понад 50% медиків.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МОЗ назвали професії, які зроблять обов'язковими для вакцинації 5.00 5 1
Політика / Україна
26.10.2021 1135
Еще материалы раздела «Україна»