<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний переліквсі новини дня
Політика
Україна
27.10.2021 4900

Українські військові отримали модернізовані ударні вертольоти

Конотопський авіаремонтний завод «АВІАКОН», який входить до складу Укроборонпрому, передав армійській авіації Сухопутних військ ЗСУ партію відремонтованих і серійно модернізованих вертольотів Мі-24ПУ1.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Укроборонпрому.

Передача вертольотів Мі-24ПУ1 для українських військових відбулася в рамках виконання державного оборонного замовлення.

Так, фахівці АВІАКОНу встановили на техніку модернізовані вітчизняні системи озброєння та авіаційні приціли, системи захисту від ПЗРК і двигуни з поліпшеними характеристиками.

Крім цього, вертольоти вперше оснащено м’якими паливними баками та лопатями несучого гвинта українського виробництва.

«Після технічного приймання і виконання ознайомлювальних польотів, які провели екіпажі армійської авіації, модернізовані вертольоти перелетіли до місця постійного базування та стали до виконання бойових завдань», - додали в Укроборонпромі.

Багатоцільовий Мі-24ПУ1 призначено для ураження броньованої техніки, підвищення мобільності підрозділів сухопутних військ і забезпечення їх вогневою підтримкою на полі бою.

Завдяки модернізації ці машини можна використовувати цілодобово, і вони відповідають сучасним вимогам і тенденціям світового вертольотобудування та розвитку тактики застосування армійської авіації.

Як повідомляв Укрінформ, українські спецекспортери за 9 місяців одержали понад 454 мільйони доларів за виконання зовнішньоекономічних контрактів, майже на половину більше, ніж за цей час торік.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українські військові отримали модернізовані ударні вертольоти 5.00 5 2
Політика / Україна
27.10.2021 4900
Еще материалы раздела «Україна»