НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
27.10.2021 1449

В Україні представили новий бронетранспортер БТР-60 у версії «Хорунжий»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «Науково-виробниче об’єднання «Практика», яке є виробником спеціальної автомобільної техніки, продемонструвало модернізований БТР-60 у версії «Хорунжий».

6a376b968a4636318fc9adea5ac7a554_L_27.10.21

Підприємство згідно до сучасних тенденцій розробило концепцію модифікацій бойової модульної платформи.

БТР-60 «Хорунжий» – це глибоко модернізована версія радянського БТР-60. Бронекорпус виготовлений із сучасної бронесталі виробництва Miilux Oy (Фінляндія) та має високий рівень бронезахисту.

Це дозволило підвищити рівень кулестійкості верхньої та бокових частин корпусу до рівня ПЗСА-4 (захист від пострілу з СВД та АКМ кулями 7,62 мм з 10 метрів).

Бронетранспортер має сучасне компоновання відсіків із моторним відділенням в передній правій частині, відсіком водія в передній лівій частині та більш просторе десантне відділення в задній частині корпусу.

Машина отримали сучасний дизельний двигун Deutz, що допомогло істотно підвищити економічність витрати палива та тягові характеристики.

Також встановлені нові автоматична коробка передач, система пожежогасіння і автономний генератор, сучасна кліматична та вентиляційна система, кормова апарель, система кругового огляду.

При проектуванні увага була звернена на питання  комфорту екіпажу в сучасних бойових умовах.

Протимінний захист забезпечується багатошаровою підлогою та спеціальними протиударними сидіннями.

У НВО «Практика» вважають, що модернізована машина отримала вищі бойові якості, у порівнянні з сучасними бронетранспортерами, що дозволить значно підвищити якість виконання бойових завдань.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «Хорунжий» розроблений як колісна платформа, на основі якої можна створити ціле сімейство транспортних засобів. Таким чином, замовник може задовольнити потребу у великій кількості спеціалізованих броньованих машин.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні представили новий бронетранспортер БТР-60 у версії «Хорунжий» 5.00 5 1
Політика / Україна
27.10.2021 1449
Еще материалы раздела «Україна»