<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
27.10.2021 760

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, як відрізнити коронавірус від ГРВІ

Останнім часом, коли люди хворіють, вони все частіше сумніваються, що саме у них: коронавірус чи грип. Чи є симптоми, які характерні для кожного захворювання? Доктор Євген Комаровський розповів у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна», що потрібно одразу робити, якщо ви відчули нездужання.

Головне, що ви повинні знати, – симптоми при появі цих захворювань дуже схожі, особливо в перші дні. Але немає жодного симптому, який може бути тільки при грипі, тобто не з'явитися при коронавірусі.

Наприклад, вже відомо, що при коронавірусній інфекції часто відбувається втрата нюху та смакових відчуттів. Але все це можливо також при грипі. Тому якщо у вас раптом зник нюх, це не говорить зі 100% ймовірністю, що у вас саме коронавірусна інфекція.

Як тоді зрозуміти: «У мене коронавірус чи грип?».

«При коронавірусі принципово характерне те, що на другому тижні, коли ви хворієте, можливе різке погіршення стану», – сказав Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна».

За словами кандидата медичних наук, і грип, і коронавірус – це вірусна інфекція. При її появі стандартні дії абсолютно однакові, вони не залежать від того, це грип чи коронавірус.

«Але у нас здебільшого немає ефективних противірусних препаратів, – сказав Євген Комаровський. – Тому ми повинні створити такі умови, щоб організм максимально швидко впорався з вірусом».

Тобто якщо у вас з'явилися слабкість і нежить, болить горло, підвищилася температура, доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» порадив тепло одягтися, пити багато рідини, перебувати в приміщенні, де чисте та прохолодне повітря. Але при цьому необов’язково дотримуватись постільного режиму,  якщо вам не хочеться.

«Якщо у вас дуже висока температура, тоді прийміть жарознижувальний засіб, – сказав кандидат медичних наук. – Здебільшого це «Парацетамол» або «Ібупрофен». І обов'язково повідомте про свій стан вашого сімейного лікаря».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, як відрізнити коронавірус від ГРВІ 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
27.10.2021 760
Еще материалы раздела «Афіша»