<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Бізнес
Економіка
27.10.2021 467

Удар пандемії виявився сильнішим, ніж очікувалося раніше, - Міжнародна організація праці

Втрата робочого часу у 2021 році через пандемію буде значно вищою, ніж передбачалося раніше. Різні швидкості відновлення в розвинених і країнах, що розвиваються, загрожують світовій економіці в цілому.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на останній звіт Міжнародної організації праці (МОП).

В даний час МОП прогнозує, що кількість робочих годин у світі у 2021 році буде на 4,3% нижче допандемічного рівня (четвертий квартал 2019 року), що еквівалентно 125 млн робочих місць з повною зайнятістю. Це різкий перегляд червневого прогнозу МОП про 3,5% або 100 млн робочих місць з повною зайнятістю.

У третьому кварталі 2021 року загальна кількість відпрацьованих годин у країнах з високим рівнем доходу була на 3,6% нижчою, ніж у четвертому кварталі 2019 року. На відміну від цього розрив в країнах з низьким рівнем доходу склав 5,7%, а в країнах з рівнем доходу нижче середнього на 7,3%.

З регіональної точки зору, Європа і Центральна Азія зазнали найменшу втрату робочого часу в порівнянні з рівнем до пандемії (2,5%). Далі йдуть Азіатсько-Тихоокеанський регіон з показником 4,6%. В Африці, Північній і Південній Америці та арабських державах цей показник знизився на 5,6, 5,4 і 6,5% відповідно.

Як зазначили в МОП, розбіжність багато в чому обумовлена значними відмінностями в розгортанні вакцинації і пакетів фіскальних стимулів.

"Поточна траєкторія зростання ринків праці застопорилася з появою серйозних ризиків погіршення ситуації, і спостерігається велика розбіжність між розвиненими і країнами, що розвиваються. Вкрай нерівномірний розподіл вакцин і фінансові можливості є рушійною силою цих тенденцій, і обидві ці тенденції необхідно терміново усувати", - сказав генеральний директор МОП Гай Райдер.

Оценка материала:

5.00 / 1
Удар пандемії виявився сильнішим, ніж очікувалося раніше, - Міжнародна організація праці 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
27.10.2021 467
Еще материалы раздела «Економіка»