НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.10.2021 947

Чи буде в Україні примусова вакцинація

Шмигаль зробив заяву.

В Україні на тлі введення обов'язкової вакцинації від COVID-19 для деяких категорій під загрозою відсторонення від роботи такі щеплення все одно залишаються добровільними. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підкреслює, що в примусовому порядку проводити їх не будуть.

Про це чиновник заявив на брифінг у Краматорську.

Глава Кабміну закликав громадян вакцинуватися і зазначив, що від цього залежить можливість повного зняття карантинних обмежень в країні - скасування епідзапретів і правил може бути, якщо 70% населення будуть щеплені.

За підрахунками Шмигаля, такі плани вдасться реалізувати, якщо щотижня будуть щеплюватися мінімум 1,5 мільйона українців.

"Як мінімум, першою дозою", - додав прем'єр.

В цілому ж темпи вакцинації в країні чиновник назвав хорошими.

"У нас немає примусової вакцинації і не буде: це протизаконно, цього немає ніде в світі", - акцентував увагу Шмигаль.

Також він повідомив, що до кінця 2021 року очікується поставка в Україну ще 13 мільйонів доз вакцини Pfizer.

Прем'єр додав, що уряд не хоче вводити в Україні тотальний карантин і локдаун, так як це негативно відбитися на економіці, яка "набирає обертів".

 

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи буде в Україні примусова вакцинація 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.10.2021 947
Еще материалы раздела «Суспільство»