<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
29.10.2021 587

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи може ангіна перерости у бронхіт

Якщо ваша дитина знову не пішла в дитсадок чи в школу через біль у горлі, настав час прислухатися до порад доктора Комаровського. Лікар-педіатр вищої категорії розповів у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна», на що не звертають уваги батьки і як покращити стан здоров'я дитини.

Батьки нерідко скаржаться на те, що з появою холодів дитина частіше хворіє. Час від часу можна почути: «У моєї дитини знову ангіна, боюся, що це перейде в обструктивний бронхіт». Але Євген Комаровський проти таких поспішних висновків.

За словами кандидата медичних наук, батьки часто називають ангіною будь-яку скаргу дитини на біль у горлі. Однак ангіна – це гостра бактеріальна інфекція, яку викликає мікроб стрептокок. Вона лікується лише антибіотиками. Якщо у дитини 2-3 ангіни поспіль, тоді лікар видаляє мигдалики.

Обструктивний бронхіт – це надлишок слизу у легенях, що порушує прохідність дихальних шляхів.

«Стандартна схема розвитку цієї хвороби на тлі ГРВІ виглядає так: дитина хворіє на ГРВІ, лягає спати в теплій та сухій кімнаті, вночі слиз у носі засихає, і дитина починає дихати ротом, – пояснив доктор Комаровський на каналі «Україна». – А коли вона починає дихати ротом, у неї засихає слиз у бронхах, тому вранці батьки чують хрипи, кашель та ставлять діагноз – обструктивний бронхіт».

Лікар-педіатр вищої категорії пояснив, що існують дві причини появи обструктивного бронхіту – це порушення носового дихання і той факт, що дитина всю ніч дихає ротом.

Кандидат медичних наук нагадав, що сьогодні продається дуже багато відхаркувальних засобів, і мами норовлять дати такий препарат дитині. Але він дуже часто збільшує кількість мокротиння у легенях.

«При перших ознаках ГРВІ зробіть усе, щоб у дитини не заклало носа, щоб вона могла ним дихати, – порадив доктор Комаровський. – Наприклад, промийте ніс або використовуйте судинозвужувальні краплі, які вам призначить лікар».

Крім того, в кімнаті, де спить дитина, має бути температура 18-20℃ та вологість від 40 до 60%.

«Припиніть вкладати гроші в лікування обструктивного бронхіту, – сказав Євген Комаровський. – Краще придбайте регулятор на радіаторі опалення та зволожувач повітря. А також постарайтеся, щоб у дитячій кімнаті було чисто та прохолодно».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи може ангіна перерости у бронхіт 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
29.10.2021 587
Еще материалы раздела «Афіша»