<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.10.2021 603

У МОЗ заявили про стабілізацію ситуації із COVID-госпіталізаціями

Ситуація із COVID-госпіталізаціями в Україні починає стабілізуватися.

Про це заявив голова МОЗ Віктор Ляшко в Одесі у п'ятницю, 29 жовтня.

"У нас розрив між госпіталізаціями та виписками починає скорочуватися. Вже немає сніжного кому, який був на початку жовтня, коли люди масово надходили до лікарень. Сьогодні у певних регіонах відбулася стабілізація на високих цифрах", - сказав Ляшко.

Міністр нагадав, що розслаблятися поки що рано, і закликав людей вакцинуватися. Він також додав, що система охорони здоров'я налічує 70 тисяч ліжок для хворих на COVID-19, з них зайнято 43 тисячі.

"Ми майже зайняли таку ж кількість ліжок, яка у нас була у весняний період епідемії", - підсумував Ляшко.

У свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна виходить на плато захворюваності на COVID-19 під час третьої хвилі - плато очікується вже цього чи наступного тижня.

"Цей тиждень - піковий тиждень, коли ми, на жаль, досягли антирекорду за кількістю хворих. Але водночас цей тиждень є рекордним з вакцинації людей... За прогнозами, цей тиждень, можливо, наступний, - це такий пік, де ми очікуємо вихід на плато, але в будь-якому разі вакцинація - це єдиний шлях, щоб уникнути пандемії", - сказав Шмигаль.

Оценка материала:

5.00 / 2
У МОЗ заявили про стабілізацію ситуації із COVID-госпіталізаціями 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
29.10.2021 603
Еще материалы раздела «Суспільство»