<
НОВИНИ ДНЯ: Курячі крильця в томатному маринаді: простий і смачний рецепт  Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк  Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витратвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.10.2021 740

Україна зараз на піку захворюваності - Шмигаль сказав, коли вийдемо на «плато»

Цей тиждень - піковий за показником збільшення захворюваності та госпіталізації внаслідок COVID-19 та водночас рекордний по вакцинації проти цієї хвороби.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Конгресу місцевих і регіональних влад в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей тиждень - піковий, коли ми, на жаль, досягли антирекордів по кількості захворілих (на COVID-19 – ред.) і кількості людей, які потрапили в лікарні , але в той же час, цей тиждень є також рекордним по максимальній вакцинації людей щодня. Понад 292 тисячі вакцинованих в день - це хороший результат, але не межа", - сказав Шмигаль.

Він додав, що обговорює з головами облдержадміністрацій, як досягнути показника вакцинації проти COVID-19 по 300 тисяч і більше щеплень на день, зокрема як мотивувати людей вакцинуватися.

"Ми розуміємо, що за прогнозами ці тижні - минулий і цей тиждень, можливо наступний, - це пік, де ми очікуємо виходу на плато, але в будь-якому випадку вакцинація - єдиний шлях, щоб подолати пандемію", - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що медична система працює на межі своїх можливостей і дуже важливо підтримувати лікарів за їхню самовідданість і порятунок життя і здоров'я громадян України.

Як повідомлялося, за даними МОЗ, в Україні з початку вакцинальної кампанії зроблено понад 17 млн щеплень проти COVID-19. Минулої доби, 28 жовтня, в Україні зафіксували 26 870 нових підтверджених випадків COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіли 2 878 674 особи, одужали 2 421 495 осіб, летальних випадків – 66 852.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна зараз на піку захворюваності - Шмигаль сказав, коли вийдемо на «плато» 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.10.2021 740
Еще материалы раздела «Суспільство»