НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Технології
30.10.2021 1815

Hubble показав, як вмирає зірка у хмарах із вуглецю

Космічний телескоп Hubble показав найбільш детальний на сьогодні знімок зірки CW Leonis, що вмирає.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NASA.

CW Leonis є вуглецевою зіркою, в її атмосфері вуглець переважає над киснем. Вона розташована на відстані 400 світлових років від Землі у напрямку сузір'я Лева.

Помаранчево-червона павутина на знімку - це запорошені хмари чорного вуглецю, які огортають зірку, що вмирає. Вони були створені із зовнішніх шарів CW Leonis, викинутих у порожнечу космосу.

Яскраві промені світла, що походять від CW Leonis, - одна з найбільш інтригуючих особливостей зірки. Їхня яскравість змінилася за 15-річний період - неймовірно короткий проміжок часу з точки зору астрономії.

Астрономи припускають, що проміжки в пилу, що огортає CW Leonis, можуть дозволити променям зоряного світла проникати крізь пил і освітлювати її, як прожекторні маяки крізь хмарне небо. Проте точної причини різкої зміни їхньої яскравості поки не з'ясовано.

Оценка материала:

5.00 / 1
Hubble показав, як вмирає зірка у хмарах із вуглецю 5.00 5 1
Бізнес / Технології
30.10.2021 1815
Еще материалы раздела «Технології»