<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.10.2021 1412

В Антарктиді були лісові пожежі 75 мільйонів років тому - науковці

Згідно з дослідженням міжнародної групи науковців, 75 млн років тому Антарктида була охоплена лісовими пожежами, про що свідчать виявлені там залишки деревного вугілля.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Express.

Міжнародна група дослідників на чолі з Федеральним університетом Пернамбуку в Бразилії виявила скам'янілі свідчення того, що Антарктиду, коли ще мільйони років тому вона була вкрита пишними хвойними лісами, спалили вщент.

Вчені вирушили на острів Джеймса Росса — острів вулканічного походження, розташований поруч із західним краєм Антарктичного півострова. Там у період з 2015 по 2016 рік вони зібрали низку незвичайних скам'янілостей. Знахідки містили залишки деревного вугілля, що свідчать на вогняне минуле континенту.

Це відкриття додає нових доказів теорії про те, що Антарктиду часто відвідували лісові пожежі в кампанську епоху (від 84 до 72 мільйонів років тому).

Науковці вважають, що лісові пожежі в Антарктиді були викликані вулканічною активністю через рух тектонічних плит.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Антарктиді були лісові пожежі 75 мільйонів років тому - науковці 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.10.2021 1412
Еще материалы раздела «Суспільство»