<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Світ
30.10.2021 712

ВООЗ закликає не закривати школи на тлі пандемії

Директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге виступив за продовження роботи шкіл цієї зими попри пандемію коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі організації.

«Повсюдне закриття шкіл минулого року, що порушило право на освіту мільйонів дітей, завдало більше шкоди, ніж користі, особливо психічному та соціальному добробуту дітей. Ми не можемо повторювати ті самі помилки (цієї зими – ред.)», - заявив Клюге.

Замість того, щоб закривати навчальні заклади, ВООЗ рекомендує продовжувати дотримуватися епідеміологічних заходів у школах, серед яких соціальна дистанція, часте миття рук, носіння масок, забезпечення належної вентиляції в класах та розширення доступу до тестування, особливо в умовах високої поширеності коронавірусу.

«Довгострокові інтереси дітей повинні залишатися пріоритетом – особливо зараз, коли в низці країн спостерігається сплеск захворюваності на коронавірус. У нас є більш ефективні інструменти для подолання цього сплеску, ніж закриття шкіл», – зазначив Клюге.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 29 жовтня зафіксували 246 278 077 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 4 996 468 смертей, одужали 223 160 250 осіб.

Оценка материала:

5.00 / 1
ВООЗ закликає не закривати школи на тлі пандемії 5.00 5 1
Політика / Світ
30.10.2021 712
Еще материалы раздела «Світ»