<
НОВИНИ ДНЯ: Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великденьвсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
01.11.2021 913

«Це була справжня школа життя»: Олена Кот розповіла про перший досвід водіння

Ведуча новин «Сьогодні» на каналі «Україна» Олена Кот – водій із багаторічним стажем. До дня автомобіліста і дорожника, який відзначають в останню неділю жовтня, телеведуча розповіла, чому здавши на права, ще довгі роки не наважувалася водити машину.

Олена Кот отримала посвідчення водія майже відразу після закінчення школи. Проте за кермо так і не сіла. На той момент уже наближалася зима. Погана видимість, мряка та ожеледиця налякали водія-початківця. Ведуча зізнається – боялася, що розіб'є татову машину. А навесні бажання остаточно зникло, тому що навики кермування зовсім були маленькими. Так водійські права пролежали без діла майже 10 років.

«Лише почавши працювати, коли затримувалася допізна і громадським транспортом додому було не дістатися, а на таксі не наїздишся, ось тоді і згадала про своє посвідчення водія. Ну, і на той момент у татовому гаражі стояла машина, на якій практично ніхто не їздив. Так, довелося вчитися заново. Але була величезна мотивація. Отже, моя перша автівка – батьківська Славута. Я на ній проїздила рік», – розповіла Олена Кот.

Ведуча згадує, як спочатку непросто було впоратися з таким автомобілем. Щоб увімкнути задню швидкість, доводилося двома руками і всією своєю вагою налягати на важіль перемикання передач. Взимку треба було досить довго її прогрівати, щоб очистити вікна. Це автомобіль без гідропідсилювача керма, кондиціонера, підігріву скла, дзеркал та сидінь. За сучасними мірками комфорту, в ньому багато чого немає.

«Скажу чесно, це була справжня школа життя для мене. Але це була прекрасна школа, досі з теплотою згадую цю машину, називаю її "моя перша тачка". Вона принесла в моє життя свободу пересування та неоціненний досвід. До речі, у перші два місяці активного водіння я схудла на 8 кг – ось так сильно нервувала. А колеги жартома прозвали мою Славутку "Котомобіль"» - поділилася спогадами Олена Кот.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
«Це була справжня школа життя»: Олена Кот розповіла про перший досвід водіння 5.00 5 1
Життя та Стиль / Автоклуб
01.11.2021 913
Еще материалы раздела «Автоклуб»