<
НОВИНИ ДНЯ: Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливостівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.11.2021 539

Михайло Радуцький: за підробку covid-сертифікатів можуть ув’язнювати до 8 років

В ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації заявив, що влада планує посилити покарання за виготовлення та використання фальшивих covid-сертифікатів та ПЛР-тестів.

За словами Михайла Радуцького, на позачергову сесію Парламенту, яка відбудеться у вівторок, в порядок денний внесено закон, який підвищує в три рази кримінальну відповідальність за підробку сертифікатів вакцинації та ПЛР-тестів.

«Якщо це – багаторазове порушення закону по використанню фальсифікованих документів – до 8 років позбавлення волі. Багаторазове – більше одного разу. Це, що стосується людей, які виготовляють. А люди, які користуються – там адміністративна відповідальність також збільшується – за 50 тисяч гривень», – пояснив голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації.

При цьому Михайло Радуцький зазначив, що з 800 кримінальних справ, котрі зараз відкриті Національною поліцією та Службою безпеки України, по фальшивим сертифікатам проходить лише одна медсестра в Одеській області. Всі інше – це різні аферисти, зокрема, з інтернету.

Дивіться програму «Свобода слова Савіка Шустера» щоп'ятниці о 21:00 на каналі «Україна»!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Михайло Радуцький: за підробку covid-сертифікатів можуть ув’язнювати до 8 років 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.11.2021 539
Еще материалы раздела «Суспільство»