<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних святвсі новини дня
Політика
Україна
02.11.2021 470

Шмигаль: Відключень газу та електроенергії не буде

Цього опалювального сезону відключень електрики та газу в Україні не буде.

Це пообіцяв прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час візиту до Запоріжжя у вівторок, 2 листопада.

"Жодних відключень газу та електроенергії у нас не передбачається. Ми вже зазначали, що ми урядовим рішенням заборонили відключення споживачів, і бюджетних, і приватних від газопостачання", - сказав він.

Прем'єр упевнений, що опалювальний сезон в Україні не буде зірвано.

"Що стосується ціни на електроенергію. Тариф на електроенергію для населення в Україні встановлено: протягом цього року і наступного він буде 1,44 гривні для людей, які споживають до 250 кВт та 1,68 гривні для тих, хто споживає більше. Що стосується цін на ринку електроенергії, а це не стосується населення, це стосується бізнесу, то там ціна може вагатися. Це ринок і тут треба сказати, що в Україні ціна на електроенергію нижча, ніж у Європі. У жовтні в Україні ціни на електроенергію для промисловості були на 25% нижчі, ніж у Польщі, і більш ніж удвічі нижчі за ціни в Румунії та Угорщині", - заявив Шмигаль.

Він додав, що в цьому опалювальному сезоні працюватимуть 14 з 15 енергоблоків електростанцій за схемою 13+1. "Фактично ми розуміємо, що електроенергією всі споживачі будуть спокійно безперервно забезпечені", - запевнив Шмигаль.

Оценка материала:

5.00 / 1
Шмигаль: Відключень газу та електроенергії не буде 5.00 5 1
Політика / Україна
02.11.2021 470
Еще материалы раздела «Україна»