<
НОВИНИ ДНЯ: Є небезпека та ризики: у Гідрометцентрі спрогнозували погоду до кінця травня  В Україні запровадять QR-код замість військового квитка – Арахамія  Як зробити ідеальну тортилью на сніданок: рецепт від фудблогерки  Багато сонця і тепла, подекуди – трохи дощів: прогноз на середу  Шоколадна криза в Україні: наскільки здорожчають солодощі та чого очікувати  В яких областях найбільше ухилянтів і скількох вже доправили до ТЦК – дані Нацполіції  Ситуація не дуже хороша: синоптик про дощі в Українівсі новини дня
Політика
Україна
05.11.2021 702

Залужний обговорив із головнокомандувачем сил НАТО у Європі стримування Росії

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів першу телефонну розмову з верховним головнокомандувачем об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Тодом Волтерсом, під час якої наголосив на важливості постійної присутності військових та військово-морських активів Альянсу в Чорноморському регіоні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Залужний.

“Генерал Волтерс виявляє глибоку особисту зацікавленість у ситуації в та довкола України. Я поінформував його про поточну безпекову обстановку, зокрема про зухвалі порушення режиму припинення вогню з боку російських окупаційних військ та нашу відповідь на них в районі проведення ООС. Підкреслив у розмові, що забезпечення постійної присутності військових та військово-морських активів Альянсу у рамках Чорноморського пакету допомоги Україні з боку НАТО, а також проведення спільних навчань і тренувань слугує важливим чинником стримування агресивних намірів Кремля на південному напрямку”, - наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Генерал-лейтенант Залужний розглядає практичну взаємодію і активне співробітництво з НАТО та державами Альянсу як один з найпотужніших чинників посилення спроможностей ЗСУ.

За його словами, генерал Волтерс запевнив, що у майбутньому співпраця України та НАТО буде тільки нарощуватися.

Залужний також відзначив, що з нетерпінням чекає на можливість детально обговорити це під час зустрічі у січні наступного року в штаб-квартирі Альянсу під час засідання Військового комітету НАТО на рівні головнокомандувачів у форматі з Україною.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня Залужний обговорив з головою Військового комітету НАТО адміралом Робом Бауером подальшу співпрацю з Альянсом, зокрема в рамках Програми розширених можливостей і безпекову ситуацію біля кордонів України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Залужний обговорив із головнокомандувачем сил НАТО у Європі стримування Росії 5.00 5 1
Політика / Україна
05.11.2021 702
Еще материалы раздела «Україна»