<
НОВИНИ ДНЯ: Ексклюзивний прогноз погоди на червень: місяць буде жахливим  Німеччина надасть Україні черговий пакет військової допомоги на 500 млн євро: що туди увійде  ГУР уточнило дані про атаку на катери "Тунець": втрати РФ зросли  Чому в Україні труднощі з виробництвом снарядів стандарту НАТО: відповідь зброяра  Прогноз погоди на літо 2024: чи чекати українцям сильної спеки  "Чорна бухгалтерія" та мовчання порнозірки: Трампа визнали винним за всіма 34 пунктами звинувачення  Трамп обрав собі радника на випадок повернення до Білого дому: цікаві деталі від WSJвсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.11.2021 536

Міжнародні резерви збільшилися на 3,3%

Міжнародні резерви України у жовтні зросли на 3,3% після стрімкого падіння у вересні внаслідок виплат за держборгом.

Про це повідомила пресслужба Національного банку.

На 1 листопада резерви становили 29,65 млрд доларів, що на 3,5% більше за вересневий рівень.

Передусім зростання зумовлено валютними надходженнями на користь уряду та купівлею валюти регулятором на міжбанку.

Так, у жовтні Україна отримала транш у 588,7 млн євро від Євросоюзу, також від розміщення внутрішніх держоблігацій бюджет отримав 431,9 млн доларів.

На обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті було спрямовано 911,7 млн доларів, з яких 685 млн доларів – на обслуговування та погашення ОВДП.

У жовтні регулятор сплатив 86,5 млн доларів на користь Міжнародного валютного фонду.

На валютному міжбанку продовжує переважати пропозиція, що дало змогу НБУ викупити в резерви 752,2 млн доларів. Для згладжування надмірних девальваційних коливань упродовж місяця регулятор продав 49,6 млн доларів. Так, у жовтні обсяги чистої купівлі валюти міжбанку становили 702,6 млн доларів.

Також вплинула переоцінка фінансових інструментів унаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют. У минулому місяці їхня вартість зросла на 98,8 млн доларів.

Поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 3,9 місяців майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду й Національного банку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міжнародні резерви збільшилися на 3,3% 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
05.11.2021 536
Еще материалы раздела «Економіка»