НОВИНИ ДНЯ: Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Світ
06.11.2021 932

У Данії затримали російське наукове судно

Російське державне дослідницьке судно "Академик Иоффе" затримали у данському порту на запит канадського круїзного оператора, який веде судовий процес у Канаді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Судно "Академик Иоффе", яким керує Інститут океанології імені Ширшова Російської академії наук, затримали у порту Скаген на півночі Данії 1 листопада під час дозаправки.

Запит щодо затримання подав канадський круїзний оператор One Ocean Expeditions. У судових документах йдеться про те, що "Академик Иоффе" уникнуло попередньої спроби арешту в Португалії.

One Ocean Expeditions подала в Канаді позов проти власника "Академик Иоффе" , вимагаючи відшкодування збитків за інцидент, що стався 24 серпня 2018 року, коли судно, яке тоді було орендоване туроператором для арктичних круїзів, сіло на мілину під час подорожі на північ Канади.

Документи показують, що компанія One Ocean Expeditions стверджує, що команда корабля "не звертала уваги на морські мапи" та вимагає відшкодування збитків на суму $6,14 мільйона.

На момент затримання у Скагені на борту судна перебувала 61 особа, включаючи членів екіпажу та дослідницький персонал.

Капітан судна повідомив місцевій владі, що йому відомо про інцидент у Канаді, але він вважав, що справа вирішена.

Посольство РФ у Копенгагені повідомило, що отримало "копії судових рішень, на підставі яких було здійснено арешт (дослідницького судна)", та що представники посольства зв'язувалися з МЗС Данії з цього приводу.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Данії затримали російське наукове судно 5.00 5 1
Політика / Світ
06.11.2021 932
Еще материалы раздела «Світ»