<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
07.11.2021 543

ФБР проводить обшуки у справі викраденого в доньки Байдена щоденника

ФБР в суботу провело обшук у будинку засновника ультраправої групи "Project Veritas" Джеймса О’Кіфа.

630_360_1464332501-2066-fbr_07.11.21

Про це передає Укрінформ з посиланням на «New York Times».

Напередодні О’Кіф повідомив, що група перебуває під слідством Міністерства юстиції у зв'язку з оприлюдненням торік щоденника Ешлі Байден – дочки президента США, який було украдено в неї.

Обшук за рішенням суду проведено у квартирі О’Кіфа в Мамаронеку штату Нью-Йорк уранці в суботу.

У своєму відеозверненні у п'ятницю О'Кіф заявив, що він та його колеги, дотримуючись норм журналістської етики, коли отримали щоденник від «інформаторів», передали його правоохоронним органам і намагалися повернути його пані Байден через її адвоката.

«Ми не сумніваємося, що Project Veritas діяв правильно на кожному кроці», - зазначив засновник групи.

Десятки рукописних сторінок зі щоденника були розміщені на одному з ультраправих сайтів, пов’язаному з О'Кіф, за півтора тижня до виборів. Однак основні ЗМІ проігнорували цей злив інформації.

Міністерство юстиції адміністрації Дональда Трампа розпочало розслідування у цій справі після того, як представник сім'ї Байденів повідомив у жовтні 2020 року, що кілька особистих речей Ешлі Байден були вкрадені внаслідок крадіжки зі зломом.

Водночас за словами О'Кіфа, особи, котрі передали щоденник Project Veritas, заявили, що зупинялися в номері, у якому перед тим перебувала Байден, і виявили його там. У четвер правоохоронці також провели на Манхеттені обшук у співробітника Project Veritas Спенсера Мідса та в іншого соратника О'Кіфа в Мамаронеку.

Project Veritas має досвід цільових атак на Демократичну партію під час виборчих кампаній, на медіаресурси та інші організації. Група проводить операції з використанням прихованих камер і фальшивих осіб, вдаючись до шпигунських методів обману для отримання інформації.

Оценка материала:

5.00 / 1
ФБР проводить обшуки у справі викраденого в доньки Байдена щоденника 5.00 5 1
Політика / Світ
07.11.2021 543
Еще материалы раздела «Світ»