<
НОВИНИ ДНЯ: США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  Байден потрапив у пастку обіцянками допомоги та страхом ескалації війни в Україні – Foreign Policy  Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі США  Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценарії  Кінець “партнерства без обмежень”: шокувальні підсумки візиту Путіна до Сі  Уникнути вручення повістки більше не вдасться: Кабмін затвердив нові правилавсі новини дня
Політика
Україна
08.11.2021 798

Дипломатія у врегулюванні конфлікту можлива лише за умови сильної армії - експерт

Україна зберігає прихильність до дипломатичного шляху врегулювання конфлікту на сході, доки залишається простір для можливості перемовин.

Про це у програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом" сказав політолог Олег Саакян, передає Укрінформ.

Водночас, за його словами, право на самооборону як будь-якого громадянина, так і держави, закріплені у статуті ООН, і є непорушними для міжнародного права.

"Тому Україна має повне легальне право на захист себе будь-якими способами від російської агресії. І готовність, як моральна, так і правова, і організаційно-військова, силова, є сильним аргументом для дипломатії. Дипломатія зі слабкою армією неможлива. Дипломатія можлива лише тоді, коли ти маєш сильну армію, яка здатна вмикати гучність війни, якщо дипломати не впораються. І поки що є простір і можливості, аби щонайменше війна не переходила у гарячішу фазу", - акцентував експерт.

На його переконання, зусилля світової спільноти мають бути спрямовані на максимальне стримування російської агресії.

"Інша справа, що сподіватися на врегулювання конфлікту дипломатичним шляхом без доброї волі з російської сторони є вкрай інфантильним. Тому й усі основні положення світової спільноти та України на сьогодні пов'язані з тим, аби підвищувати ціну можливої ескалації для Російської Федерації. Якщо Росія захоче перейти до активніших силових дій, вона має боляче за це платити", - уточнив політолог.

Потрібен тиск на Росію, аби вона відмовилася від геополітичних амбіцій щодо України. Однак слід враховувати особливості пріоритетів міжнародних партнерів, зазначив він.

"Ми можемо обговорювати, наскільки ефективно це, наскільки Захід, світ готові реагувати. На жаль, світ цинічний, у світі багато різних проблем, а російський вплив - досить великий, а російська загроза для Заходу - досить мала для того, щоби ці дії були настільки проактивними й адекватними, як цього хотілося б нам", - наголосив Саакян.

Як повідомлялося, ризики продовження агресії Росії проти України зберігаються постійно, оскільки концентрація російських військ з початку конфлікту лише нарощувалася.

Оценка материала:

5.00 / 1
Дипломатія у врегулюванні конфлікту можлива лише за умови сильної армії - експерт 5.00 5 1
Політика / Україна
08.11.2021 798
Еще материалы раздела «Україна»