<
НОВИНИ ДНЯ: Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвокатавсі новини дня
Політика
Україна
08.11.2021 791

ВАКС заочно арештував ексміністра оборони Саламатіна

Вищий антикорупційний суд заочно арештував колишнього міністра оборони Дмитра Саламатіна. Справа стосується періоду його діяльності на посаді в "Укрспецекспорті" та "Укроборонпромі".

Про це повідомила пресслужба ВАКС у понеділок, 8 листопада.

Національне антикорупційне бюро підозрює Саламатіна в тому, що у 2010-2012 роках він завдав державному бюджету збитків на 23,87 млн доларів.

Йому інкримінують підписання агентської угоди з компанією General Dynamics Ltd із ОАЕ, яка мала б допомагати в укладанні договорів та сприяти їх виконанню з Міністерством оборони Казахстану. Насправді жодні роботи ця компанія не виконувала і агентські послуги не надавала.

У зв'язку із цим у березні 2019 року Саламатіну повідомили про підозру.

Затримати ексміністра не вдалося, оскільки він давно втік до Росії.

У цій же справі заочно арештували Дмитра Перегудова, який очолював "Укрспецекспорт" після Саламатіна.

"Запобіжні заходи були обрані за відсутності підозрюваних (in absentia). У випадку затримання цих осіб і не пізніше як через 48 годин з часу її доставки до місця кримінального провадження, суд розгляне за участі підозрюваних питання про застосування обраних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'які запобіжні заходи в установленому законом порядку", - повідомив суд.

І Саламатіну, і Перегудову інкримінували ч. 5 ст. 191 КК України.

Оценка материала:

5.00 / 1
ВАКС заочно арештував ексміністра оборони Саламатіна 5.00 5 1
Політика / Україна
08.11.2021 791
Еще материалы раздела «Україна»