<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експертвсі новини дня
Політика
Світ
09.11.2021 724

Обама розкритикував Росію та Китай на кліматичному саміті

На кліматичному саміті в Глазго колишній президент США Барак Обама підтримав рішення нинішнього президента Джо Байдена виділити кошти на боротьбу зі змінами клімату, а також розкритикував дії Росії та Китаю.

630_360_1484115467-5427_09.11.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

У своєму виступі на саміті Обама нагадав про Паризьку кліматичну угоду 2015-го року та висловив свою підтримку рішенню Байдена виділити значні кошти з бюджету на боротьбу зі змінами клімату.

Водночас Обама розкритикував китайського президента Сі Цзіньпіна та російського президента Путіна за те, що вони не приєдналися до кліматичного саміту в Глазго.

«Особливо бентежить те, що лідери двох країн, які входять до числа найбільших забруднювачів, Китаю та Росії, відмовилися навіть відвідати саміт, і їхні дії всередині їхніх країн свідчать про те, що здається небезпечною відсутністю будь-яких дій», - заявив Обама у своєму виступі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що в ході саміту в Глазго Велика Британія пообіцяла пожертвувати 383 мільйони доларів для бідних країн на боротьбу з наслідками зміни клімату.

Оценка материала:

5.00 / 1
Обама розкритикував Росію та Китай на кліматичному саміті 5.00 5 1
Політика / Світ
09.11.2021 724
Еще материалы раздела «Світ»