НОВИНИ ДНЯ: Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФ  Трамп розкритикував Зеленського за небажання йти на угоду для врегулювання війни з РФ  В Україні похолодає: синоптик попередив про різку зміну погоди  Українці назвали мотиви рішень чиновників та запропонували методи боротьби з корупцією  Боєприпаси для авіації і не лише. США офіційно оголосили нову військову допомогу Україні  "Рупор" Путіна назвав причини коригування ядерної доктринивсі новини дня
Політика
Світ
09.11.2021 782

Обама розкритикував Росію та Китай на кліматичному саміті

На кліматичному саміті в Глазго колишній президент США Барак Обама підтримав рішення нинішнього президента Джо Байдена виділити кошти на боротьбу зі змінами клімату, а також розкритикував дії Росії та Китаю.

630_360_1484115467-5427_09.11.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

У своєму виступі на саміті Обама нагадав про Паризьку кліматичну угоду 2015-го року та висловив свою підтримку рішенню Байдена виділити значні кошти з бюджету на боротьбу зі змінами клімату.

Водночас Обама розкритикував китайського президента Сі Цзіньпіна та російського президента Путіна за те, що вони не приєдналися до кліматичного саміту в Глазго.

«Особливо бентежить те, що лідери двох країн, які входять до числа найбільших забруднювачів, Китаю та Росії, відмовилися навіть відвідати саміт, і їхні дії всередині їхніх країн свідчать про те, що здається небезпечною відсутністю будь-яких дій», - заявив Обама у своєму виступі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що в ході саміту в Глазго Велика Британія пообіцяла пожертвувати 383 мільйони доларів для бідних країн на боротьбу з наслідками зміни клімату.

Оценка материала:

5.00 / 1
Обама розкритикував Росію та Китай на кліматичному саміті 5.00 5 1
Політика / Світ
09.11.2021 782
Еще материалы раздела «Світ»