<
НОВИНИ ДНЯ: Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не знали  День вишиванки 2024 року: коли, історія, українські традиції  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Майже пів мільйона: Британія шокувала втратами російської армії у війні в Україні  Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкою  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей та активно застосовує на фронті – BILDвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.11.2021 769

Баскський чизкейк за рецептом телеведучої Юлії Галушки

Ведуча вечірніх випусків новин «Сьогодні» на каналі «Україна» Юлія Галушка поділилась власними секретами приготування вишуканого та ніжного десерту – баскського або, як його ще називають, спаленого чизкейку.

Для приготування десерту знадобиться:

Яйця – 5 шт

Крем-сир – 680 г (Замінити звичайним творогом – не можна. Навіть збитий зі сметаною/яйцем, як радить інтернет – не підійде. Тільки крем-сир, інакше буде сирник, а не чизкейк).

Вершки максимальної жирності – 425 г

Цукор – 155 г

Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.

Ванільний екстракт – 1 ст. л. (можна замінити ванільним цукром)

Лимонний сік – пару крапель

Спосіб приготування:

Змішуємо сир з крохмалем. Далі вводимо по одному яйця, цукор, вершки, ваніль та лимон. Перемішувати варто лопаткою, а не міксером, бо зайві бульбашки змінять структуру і зіпсують масу.

Рідку масу переливаємо у форму d=16 (краще роз‘ємну), вистелену пергаментом у кілька шарів. Бортик з паперу має бути вищим за бортик форми. Легенько простукуємо по боках, щоб вийшло повітря.

Ставимо у розігріту до 240 градусів духовку (якщо є 260 – ще краще). Тримаємо 25 хв. Протикати паличкою чи ще якось перевіряти готовність – не потрібно. У процесі вам може здатися, що все вже згоріло, але не панікуйте, так і задумано. Не дарма ж називається спаленим. Чорна скоринка – це фішка, а під нею буде ніжна і напіврідка серединка.

Після закінчення часу лишаємо форму у вимкненій духовці ще на 20 хв.

Далі даємо охолонути при кімнатній температурі. Але і тепер ще їсти не можна.

«На кілька годин чизкейк треба поставити у холодильник – він стабілізується, консистенція стане однорідною. І не намагайтесь, як я, спробувати раніше. Все одно справжній смак розкриється тільки після холодильника», - радить Юлія Галушка.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Баскський чизкейк за рецептом телеведучої Юлії Галушки 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
10.11.2021 769
Еще материалы раздела «Суспільство»