<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюквсі новини дня
Політика
Україна
12.11.2021 1214

Українські військові опановують турецькі корвети типу Ada

Військовослужбовці Військово-морських сил України пройшли стажування на корветі TCG Kinaliada типу Ada ВМС Туреччини.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defence Express.

В програму стажування входило вивчення особливостей організації повсякденної та бойової служби на кораблі, ознайомлення з основними технічними засобами корабля та системами, що забезпечують живучість та непотоплюваність корветів типу Ada.

Також наші військові моряки опанували прийоми та способи керування корветом типу Ada в різних умовах плавання та під час маневрування, як одиночним кораблем, так і в складі з’єднання.

Пресслужба ВМС України не стала розкривати інші деталі цієї події, зокрема – тривалість цього стажування, або ж можливу тривалість повного циклу підготовки екіпажу для першого корвету для ВМС України, що має бути збудований за турецьким проєктом Ada.

Зазначимо, що вже у 2022 році корпус цього корабля буде доправлений в Україну для подальшої добудови.

Передбачається, що перший корвет типу Ada увійде в стрій ВМС України до 2024 року.

Кораблі цього типу виконуватимуть роль “зенітної парасольки” для майбутніх ракетних катерів та будуть адаптовані для використання майбутнього корабельного варіанту ПКР “Нептун”.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українські військові опановують турецькі корвети типу Ada 5.00 5 1
Політика / Україна
12.11.2021 1214
Еще материалы раздела «Україна»