НОВИНИ ДНЯ: Буданов пояснив, чому спецслужби РФ допустили напад на “Крокус Сіті”  Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівнимвсі новини дня
Політика
Світ
11.11.2021 1415

Дві групи мігрантів прорвали польський кордон зі сторони Білорусі

Взяли штурмом паркан і прорвалися на територію Польщі - дві великі групи мігрантів увірвалися з Білорусі. Сталося це на околицях Кримки і Біловежі. Польські прикордонники повідомили, що деяких людей вдалося повернути на лінію кордону.

0cab0caa608c3cb144c80bb1deb8c605_11.11.21

На сьогодні до ЄС із Білорусі намагаються потрапити близько 4000 людей – повідомили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Шантаж мігрантами - так польські урядовці називають те, що відбувається на кордоні. Кажуть: це - нова спроба режиму Лукашенка дестабілізувати ЄС. У штурмі нелегалів Варшава звинувачує Мінськ, але ідеологом називає Москву. На підтримку Росії натякає і сам Лукашенко.

«Це - перша така брутальна атака на суверенітет нашої держави за 30 років. Ця атака Олександра Лукашенка, але він лише виконавець, його керівником є людина, яка сидить у Москві і це є Володимир Путін», – заявив Матеуш Моравецький, прем’єр-міністр Польщі.

«У сучасному світі братися за зброю – ну це смерті подібно, це самогубство. Тим паче з Білорусією. Якщо ми оступимося, то це відразу ж залучить до цього виру Росію, а це – найбільша ядерна держава», – прокоментував Олександр Лукашенко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Дві групи мігрантів прорвали польський кордон зі сторони Білорусі 5.00 5 1
Політика / Світ
11.11.2021 1415
Еще материалы раздела «Світ»