НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
11.11.2021 502

Ткаченко подав у відставку з посади міністра культури

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко подав у відставку. Серед причин - передача Держкіно до управління Кабінету міністрів та бюджету на сферу культури у 2022 році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Facebook.

"Сьогодні написав заяву про відставку... звіт у Раді не за горами. Сьогодні надіслав свою заяву голові ВР Руслану Стефанчуку", - зазначив Ткаченко.

За його словами, серед причин відставки - рішення про передачу Держкіно до управління Кабінету міністрів без погодження з Міністерством культури та інформаційної політики.

"Такі стиль та підходи до управління процесами мене дивують - не мій концепт та цінності", - зазначив він.

Ткаченко уточнив, що не може погодитись із цим рішенням. Крім того, за його словами, уряд блокує створення Держслужби та Держінспекції з охорони культурної спадщини. Також однією з причин відставки є бюджет на культуру в 2022 році.

"І характер обговорення, і фінальна сума для мене є неприйнятними", - додав міністр.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ткаченко подав у відставку з посади міністра культури 5.00 5 1
Політика / Україна
11.11.2021 502
Еще материалы раздела «Україна»