НОВИНИ ДНЯ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.11.2021 590

У МОЗ анонсували запуск нових COVID-сертифікатів

В Україні з'являться ще два COVID-сертифікати. Документи зможуть отримати ті, хто перехворів на коронавірус, а також вакциновані діти.

187110_moz_ukrinform

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника міністра охорони здоров'я Марії Карчевич на брифінгу.

COVID-сертифікат для дітей

У додатку "Дія" можна згенерувати COVID-сертифікат для дітей від 12 років, які отримали одну або дві дози вакцини проти коронавірусу.

Для отримання документа батькам необхідно зайти в "Дію" і додати свідоцтво про народження дитини.

COVID-сертифікат для перехворівших

Сертифікат для тих, хто вже перехворів коронавірусною інфекцією з'явиться найближчим часом. Дана послуга в додатку "Дія" знаходиться на завершальній стадії тестування.

Сертифікат зможуть отримати ті, у кого лікар діагностував коронавірус і вніс дані в систему.

Документ можна буде отримувати не частіше, ніж двічі на рік. Дійсним він буде вважатися тільки у тому випадку, якщо після одужання пройшло не більше 105 днів.

Вакцинація в Україні

Заступник міністра розповіла, що в Україні за минулу добу вакцинувалися від коронавірусу майже 280 тисяч осіб. Одну дозу отримали 141 347 осіб.

"В середньому кожен п'ятий дорослий українець сьогодні повністю вакцинований від коронавірусної хвороби", - уточнила Карчевич.

 

Оценка материала:

5.00 / 2
У МОЗ анонсували запуск нових COVID-сертифікатів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
12.11.2021 590
Еще материалы раздела «Суспільство»