<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
13.11.2021 474

Камери автофіксації порушень ПДР в Україні працюють законно - Монастирський

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський не погоджується із тими особами, які оскаржують конституційність камер автоматичної фіксації порушень ПДР.

630_360_1510828934-5933_13.11.21

Про це міністр заявив у ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера», передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо камер автоматичної фіксації, - то їх постійно намагаються визнати неконституційними з тих чи інших причин, хоча це працює абсолютно у всьому світі. Але у нас подають у суд і кажуть, що це є неконституційним – тобто, що неконституційним (нібито є – ред.) – фотографувати, як людина порушує ПДР. Я з цим абсолютно не згоден як міністр», - поінформував Монастирський.

Він зазначив, що в Україні наступного року планується збільшити у рази кількість таких камер на українських дорогах завдяки механізму концесії.

«Ми потребуємо понад 2 тисяч таких камер по території України, щоб ефект був дійсно показовим. І наразі ми пропрацьовуємо з кількома компаніями варіанти концесійної закупки цих камер і встановлення їх упродовж наступного року для того, щоб це було поширено на всю територію України», - уточнив Монастирський.

Очільник МВС повідомив, що там, де безпосередньо встановлюються такі камери – а вони встановлюються на аварійних ділянках доріг – то там, за його словами, дійсно зменшується аварійність, а головне – смертність.

«Я особисто як водій можу сказати, що це дійсно профілактичний фактор», - заявив він.

Окрім того, як уточнив глава МВС, також дуже ефективними є так звані автомобілі – «фантоми» – тобто, це автомобілі без розпізнавальних знаків, які будуть їздити та фіксувати швидкість авто, які їхатимуть поруч з таким транспортним засобом і назустріч до нього.

Також на цьому авто – «фантомі» можна буде фіксувати інші правопорушення на дорогах.

За даними Монастирського, ці авто будуть найближчим часом випущені на вулиці українських міст.

Як повідомлялося, 9 вересня Конституційний Суд перейшов до закритої частини розгляду справи щодо конституційності статті 14-2 Кодексу про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність власників автомобілів за порушення ПДР, зафіксовані в автоматичному режимі.

Стаття 14-2 Кодексу про адмінпорушення передбачає, що відповідальність за порушення ПДР, зафіксовані в автоматичному режимі, та за порушення правил стоянки, паркування автомобілів, зафіксовані в режимі фотозйомки чи відеозапису несуть власники авто, а не водії.

Перші камери фото- та відеофіксації порушень ПДР запустили у Києві 1 червня 2020 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Камери автофіксації порушень ПДР в Україні працюють законно - Монастирський 5.00 5 1
Життя та Стиль / Автоклуб
13.11.2021 474
Еще материалы раздела «Автоклуб»