<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травнявсі новини дня
Політика
Україна
13.11.2021 814

У Bellingcat розповіли, коли опублікують розслідування про "вагнерівців"

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat, яка готує до публікації звіт "зливу" спецоперації із затриманням Україною бойовиків російської ПВК "Вагнер", повідомила у себе на сторінці в Твіттер, коли вийде матеріал.

Прем'єру заплановано на початок наступного тижня, повідомляє ZN.ua.

"На початку наступного тижня буде опубліковано наш довгоочікуваний звіт "Вагнергейт", в якому детально описується, що призвело до арешту 33 підозрюваних російських найманців у Білорусі у липні 2020 року", - йдеться в повідомленні.

У вересні журналіст-розслідувач Христо Грозєв повідомив, що команда готує три продукти: двогодинний документальний фільм-розслідування, коротший документальний фільм і текстову версію розслідування.

Нагадаємо, 24 червня Володимир Зеленський підтвердив, що спецоперація дійсно готувалася (хоча раніше відхрещувався, називаючи вигадкою журналістів) але українські спецслужби до неї начебто не причетні.

У межах операції були ідентифіковані і знайдені російські бойовики, які воювали на Донбасі. Частина з них причетна до катастроф MH17, Іл-76 і Ан-26 на сході України. Літак зі 33-ма "вагнерівцями" на борту, планували під слушним приводом посадити в Україні і затримати найманців. Але через "злив" операції бойовики були затримані КДБ Білорусі і видані Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Bellingcat розповіли, коли опублікують розслідування про "вагнерівців" 5.00 5 1
Політика / Україна
13.11.2021 814
Еще материалы раздела «Україна»