Бізнес
Економіка
В Україні подорожчали м’ясо, риба й масло
З жовтня 2020 року по жовтень 2021 року в Україні подорожчали всі продукти тваринного походження.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба статистики.
У жовтні 2021 року сало в середньому по Україні продавалося по 90,24 грн за кг (на 19,8% дорожче, ніж у жовтні 2020 року); яловичина – по 175,51 грн за кг (на 22,5% дорожче); свинина – по 124,58 грн за кг (на 4,6% дорожче); куряче філе – по 117,47 грн за кг (на 30,5% дорожче); курятина у тушках – по 72,42 грн за кг (на 33,2% дорожче); ковбаса варена першого ґатунку – по 115,56 грн за кг (на 12,7% дорожче); яйця – по 30,30 грн за десяток (на 36,5% дорожче); морожена риба – по 86,25 грн за кг (на 7,4% дорожче).
Молоко пастеризоване жирністю до 2,6% за вказаний період зросло у ціні на 9,7% (до 27,63 грн за кг); сири м’які жирні – на 11,1% (до 120,22 грн за кг); сметана жирністю до 15% – на 16,5% (до 72,96 грн за кг); вершкове масло – на 12,6% (до 49,13 грн за 200 г).
Як повідомляв Укрінформ, споживчі ціни у жовтні 2021 року проти вересня 2021 року збільшилися на 0,9%; проти жовтня 2020 року – на 10,9%, проти грудня 2020 року – на 8,5%. За січень-жовтень 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року споживча інфляція становила 9,2%. Базова інфляція у минулому місяці у порівнянні з вереснем 2021 року становила 1,0%, з початку року – 6,6%.