<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
14.11.2021 449

Атака на свободу слова: Штати відреагували на наміри РФ ліквідувати «Меморіал»

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав російську владу відмовитися від свого наміру припинити діяльність правозахисного центру «Меморіал».

630_360_1636782506-767_14.11.21

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твіттері.

«Позови російської влади, які мають на меті закриття «Міжнародного Меморіалу» та Правозахисного центру «Меморіал» є черговою атакою на свободу слова»,- написав Блінкен.

За його словами, Росія має припинити судові процеси та перестати зловживати законом про іноземних агентів для переслідування, стигматизації та замовчування громадянського суспільства.

Раніше Європейський Союз засудив намір російської влади припинити діяльність правозахисного центру «Меморіал», закликав її переглянути це рішення та виконувати міжнародні зобов’язання у сфері дотриманні прав людини та громадянських свобод.

Як повідомлялось, Московський міський суд зареєстрував днями позов прокуратури Москви з вимогою ліквідувати правозахисний центр «Меморіал». Засідання призначено на 23 листопада.

Крім того, Генеральна прокуратура Росії звернулася до Верховного суду з вимогою ліквідувати «Міжнародний Меморіал», а також його підрозділи – правозахисний центр, архів, бібліотеку та музей. Причиною прокуратура вказала «систематичні порушення законодавства про «іноземних агентів». Судове засідання з цього питання заплановано на 25 листопада.

Оценка материала:

5.00 / 1
Атака на свободу слова: Штати відреагували на наміри РФ ліквідувати «Меморіал» 5.00 5 1
Політика / Світ
14.11.2021 449
Еще материалы раздела «Світ»