<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Європа
14.11.2021 392

Польща може звернутися до НАТО через кризу на кордоні

У зв'язку із загостренням ситуації на польсько-білоруському кордоні Польща обговорює з Латвією та Литвою можливість ініціювати статтю 4 Північноатлантичного договору.

Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в інтерв'ю PAP.

Згідно зі статтею 4 Північноатлантичного договору, будь-який член НАТО може вимагати консультацій з іншими союзниками, коли, на думку якоїсь із сторін, виникає загроза територіальній цілісності, політичній незалежності або безпеці будь-якої із сторін.

Моравецький також розповів, що в ЄС обговорюватимуть подальші санкції проти режиму Лукашенка, зокрема, повне закриття кордону.

"Польський кордон стане ефективним та остаточним бар'єром для дій Лукашенка. Немає сумнівів у тому, що справа зайшла надто далеко. Ми вже знаємо, що одних слів недостатньо, щоб зупинити білоруський режим. Ми розуміємо, що будуть потрібні посилені санкції", - зауважив глава польського уряду.

Ініціацію статті 4 договору про НАТО застосовували у березні 2014 року щодо ситуації в Україні, також на прохання Польщі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Польща може звернутися до НАТО через кризу на кордоні 5.00 5 1
Політика / Європа
14.11.2021 392
Еще материалы раздела «Європа»