<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Українівсі новини дня
Політика
Україна
15.11.2021 516

Денис Монастирський: прямої загрози українському кордону немає

В ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, як планують захищати українсько-білоруський кордон у зв’язку з міграційною кризою.

«Це не є біженці. Біженці – це ті, хто тікають від небезпеки. І в 2015 році, так чи інакше, ця небезпека була – були бойові дії і люди рятувались. Зараз, як ви бачите, ні в Сирії, ні в Іраку немає активної фази бойових дій. І ще кілька місяців тому, ми говоримо про весну, наприклад, цього року, не було такої загрози при однаковій ситуації. А зараз, починаючи з літа, і особливо восени вона загострилася. Чому? Тому, що це – штучно спровокована криза. Криза спровокована Путіним. І насправді це є частина гібридної війни, яку Україна бачить вже 8-й рік поспіль», – заявив Денис Монастирський.

За словами міністра внутрішніх справ, на сьогодні прямої загрози українському кордону немає. Але вже зібралася Рада національної безпеки і оборони України, вже посилюють державний кордон і ведуться переговори з місцевою владою, в тому числі з тими громадами, які живуть на місцях. На думку очільника МВС, недооцінювати, так як і переоцінювати цю загрозу сьогодні не можна.

«Ми маємо бути готові до цього виклику. Ми – я маю на увазі: українське суспільство, українську державу. Можу гарантувати, що українські прикордонники, Національна гвардія, Національна поліція до цього вже готові. Крім того, вийшли з ініціативою, що сили територіальної оборони – це те, що має бути відроджено в Україні, – вони мають бути також долучені до охорони державного кордону. Це – наша спільна позиція з міністром оборони і я переконаний, що ми маємо бути готові до будь-яких викликів в найближчий час», – зазначив Денис Монастирський.

Дивіться програму «Свобода слова Савіка Шустера» щоп'ятниці о 21:00 на каналі «Україна»!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Денис Монастирський: прямої загрози українському кордону немає 5.00 5 1
Політика / Україна
15.11.2021 516
Еще материалы раздела «Україна»