НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
16.11.2021 820

Штрафи за порушення ПДР: в Україні хочуть запровадити нові правила

В Україні необхідно запровадити систему накладення штрафних балів за порушення громадянами правил дорожнього руху (ПДР).

Про це під час пресконференції в Укрінформі заявив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

“Щодо питання запровадження штрафних балів — тобто тієї позитивної практики, яку вже мають зарубіжні країни і яка доводить свою ефективність або вже довела, ми маємо також запровадити у нас. І наразі ми розробляємо законопроєкт, який буде запропоновано саме законодавчому органу держави для розгляду і прийняття, щоб ми могли посилити не тільки контроль, а й профілактику вчинення правопорушень”, - сказав Білошицький.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада України 16 лютого ухвалила в другому читанні та в цілому Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху". Президент Володимир Зеленський підписав його 12 березня.

Цим документом із законодавства, серед іншого, виключаються норми, що передбачають накладення штрафних балів. Водночас законодавчо закріплюється можливість використання поліцейським технічних засобів відеозапису з обов’язковим долученням таких матеріалів до протоколу про адміністративне правопорушення шляхом внесення відповідних змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Штрафні бали - це стягнення, що може бути накладене на громадян за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Штрафи за порушення ПДР: в Україні хочуть запровадити нові правила 5.00 5 1
Життя та Стиль / Автоклуб
16.11.2021 820
Еще материалы раздела «Автоклуб»