<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізаціювсі новини дня
Політика
Європа
16.11.2021 570

Заходу доведеться обирати між російським газом і підтримкою України, – премʼєр Британії Джонсон

Премʼєр-міністр Великобританії Борис Джонсон вважає, що найближчим часом Заходу доведеться обирати, чи отримувати більше російських вуглеводнів, чи підтримувати Україну, її мир і стабільність.

Відповідну заяву британського премʼєра наводить Reuters.

"Тож, коли ми говоримо, що підтримуємо суверенітет та цілісніть України, це не тому, що ми хочемо бути ворогами Росії, або тому, що хочемо якимось чином стратегічно оточити чи підірвати цю велику країну... Ми сподіваємось, що наші друзі можуть усвідомити, що незабаром постане вибір між тим, щоб прокладати все більше російських вуглеводнів у нові гігантські трубопроводи, чи відстоювати Україну і справи миру с табільності", – зазначив Борис Джонсон.

Заяви про підтримку України поширюються на тлі нового накопичення російських військ на українських кордонах, а також енергетичного тиску, який чинить Росія на нашу державу та західноєвропейські країни.

Вчора міністри закордонних справ Франції та Німеччини Жан-Ів Ле Дріан та Хайко Маас підписали спільну заяву за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Документ містить попередження про "серйозні наслідки" для РФ у разі подальших спроб підірвати територіальну цілісність України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Заходу доведеться обирати між російським газом і підтримкою України, – премʼєр Британії Джонсон 5.00 5 1
Політика / Європа
16.11.2021 570
Еще материалы раздела «Європа»