<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.11.2021 460

«Тисячу Зеленського» дадуть кожному вакцинованому, але не на руки

Виплата тисячі гривень здійснюватиметься у вигляді ваучерів, сертифікатів або депозитів усім громадянам, які пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції як до 19 грудня, так і після.

Ініціатива є масштабною програмою підтримки бізнесу, а не “тисячею за вакцинацію”, повідомив прессекретар президента Сергій Никифоров у Фейсбуці.

“Бачу, що потрібне деяке роз’яснення вчорашньої звістки про тисячу гривень щепленим від коронавірусу. Її отримають усі українці, які пройшли повний курс вакцинації. Однією дозою у випадку “Джонсон&Джонсон” чи двома - в усіх інших. До 19 грудня і після”, - зазначив речник глави держави.

Водночас він підкреслив, що називати це “тисячею за вакцинацію” - применшувати важливість і обсяг ініціативи.

“Насправді це масштабна (на кілька мільярдів гривень) програма з підтримки бізнесу. Просто гроші віддають опосередковано, через споживачів. Таким чином влада, по-перше, демонструє вдячність людям, які вирішили вакцинуватися, і заохочує тих, хто ще вагається, а, по-друге, допомагає саме тим підприємцям, які найбільше постраждали від карантинних обмежень”, - зауважив Никифоров.

За його словами, механізм виділення грошей ще проробляють, але вже зараз можна сказати, що це не готівка на руки. “Це буде певний ваучер або сертифікат, або депозит - називайте як хочете - на перелік товарів та послуг. Вичерпний список оголосимо найближчим часом, але узагальнено це культура, мандри та спорт. Тому є і третій плюс від програми - заохочення саме культурного та спортивного розвитку українців”, - пояснив прессекретар президента.

Він також запевнив, що процес отримання грошей тими, у кого є “Дія”, і тими, у кого немає, звичайно, відрізнятиметься, але ні про кого не забудуть.

Президент Володимир Зеленський раніше анонсував, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Тисячу Зеленського» дадуть кожному вакцинованому, але не на руки 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.11.2021 460
Еще материалы раздела «Суспільство»