<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти США  Вибори в Європарламент. Хто бере участь та яка позиція партій щодо України  Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.11.2021 984

Інститут нацпам’яті розпочав інформаційну кампанію до роковин Голодомору

У фокусі інформаційної кампанії, яку Український інститут національної пам'яті розпочав до 88-х роковин Голодомору, - діти як найуразливіші жертви геноциду.

630_360_1606554646-754_17.11.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба УІНП.

«Метою кампанії є вшанування жертв Голодомору в Україні та збереження пам'яті про геноцид українців комуністичним режимом в 1932–1933 роках. Цього року у фокусі інформаційної кампанії – діти як найвразливіша категорія жертв сталінського геноциду. А також те, як розмовляти з сучасними дітьми та підлітками про Голодомор, щоб не травмувати, але водночас передати пам’ять про трагедію наступним поколінням», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, в межах кампанії до 28 листопада у Фейсбуку, Інстаграмі, Твіттері та на Ютубі, оприлюднюватимуть інформаційні матеріали про Голодомор. 23 листопада відбудеться круглий стіл на тему «Як говорити з дітьми про Голодомор».

«Навіть через 90 років Голодомор має безліч «білих плям» та не до кінця досліджених тем – спротив комуністичній політиці, рятівники людей під час геноциду, діти як найвразливіша категорія жертв штучного голоду. Саме тому цьогорічну інформаційну кампанію з ушанування жертв Голодомору 1932–1933 років ми присвячуємо дітям, які стали жертвами людиноненависницької політики більшовиків. Близько 1,5 мільйона дітей до 10 років загинули внаслідок штучного голоду. Ті ж із дітей, хто вижили, стали носіями шокуючого досвіду та правди, яку десятиліттями намагалася приховати радянська пропаганда. Їхні історії, свідчення, життєвий досвід – це неоціненний внесок у збереження національної пам'яті українського народу, невід’ємна складова пізнання Голодомору як одного з найжахливіших злочинів проти людства у XX столітті», – зазначив голова УІНП Антон Дробович.

Інститут також закликає долучитися до акції «Запали Свічку пам'яті» 27 листопада о 16:00 у пам'ять про мільйони замучених голодом українців.

Окрім того, УІНП розробив тематичну соціальну рекламу для поширення в усіх регіонах. Завантажити матеріали можна тут.

Як нагадали в УІНП, Голодомор – це геноцид українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом з наміром знищити, цілком чи частково, українську національну групу. Ця кваліфікація випливає з Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року «Про запобігання злочину геноциду і покарання за нього» та Закону України «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні» від 2006 року. Способом реалізації геноциду став штучний масовий голод, організований керівництвом комуністичної партії Радянського Союзу та Радянської України, що спричинив загибель мільйонів українців на території Української СРР і Кубані.

Оценка материала:

5.00 / 1
Інститут нацпам’яті розпочав інформаційну кампанію до роковин Голодомору 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.11.2021 984
Еще материалы раздела «Суспільство»