<
НОВИНИ ДНЯ: В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупненнявсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
18.11.2021 456

«Ранок з Україною»: лікар розповів, що таке пост-ковідний синдром і які ускладнення може викликати захворювання

COVID-19 розвивається з нереальною швидкістю. Українці все частіше скаржаться, що після хвороби мають побічні наслідки. Чи справді перенесений коронавірус може впливати на подальше здоров’я людини та як лікувати нові симптоми – розповіли ведучі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Анатолій Анатоліч і Лілія Ребрик.

5d77baf0cafda_ranok_1000x590_18.11.21

Ураження легень – перша асоціація з COVID-19. Проте виявляється, що виникають проблеми і з серцево-судинною системою, причому навіть у тих, хто до хвороби мав міцне здоров’я. Симптоми, які проявляються через 1-2 місяці після перенесення коронавірусу, лікарі називають пост-ковідним синдромом.

«Вчені з Гарварду помітили, що люди, які перенесли COVID-інфекцію, не важливо – в легкій чи важкій формі, мають віддалені наслідки: слабкість, біль у грудях, дискомфорт, утруднене дихання, – розповідає кардіолог, заслужений лікар України Андрій Витриховський у програмі «Ранок з Україною». – Хвороба може спричинити ураження нервової, судинної чи дихальної системи. Дуже високий ризик тромбозів, а може бути навіть аритмія».

Саме тому правильна реабілітація після хвороби не менш важлива, ніж грамотне лікування. Головне – відновити енергію постраждалих клітин і мінімізувати ураження вірусом життєвоважливих органів. Таку схему лікування фахівці між собою називають «далекобійник».

«Програма відновлення включає комплекс препаратів, які впливають на роботу нервової та дихальної системи, на клітини серця. Здебільшого, це три препарати, що комплексно впливають на всі механізми організму», – коментує лікар.

Одним із таких є препарат на основі етерагону, який виводить всі токсини з організму та покращує роботу нервової системи. Також судинам і серцевому м’язу міокарду можуть допомогти препарати, в яких є комбінація L-аргиніну та L-карнітину. Здебільшого – це крапельниці, які значно покращують стан людини.

Головне пам’ятати – після COVID-19 треба ретельно стежити за своїм самопочуттям, не нехтувати тривожними симптомами та звертатись до лікарів. Лише фахівці можуть підібрати дієве лікування.

Дивіться програму «Ранок з Україною» у будні о 6:30 на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: лікар розповів, що таке пост-ковідний синдром і які ускладнення може викликати захворювання 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
18.11.2021 456
Еще материалы раздела «Афіша»