<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові термінивсі новини дня
Бізнес
Страхування
19.11.2021 1418

Рада оновила закон про страхування

Депутати підтримали у другому читанні законопроєкт №5315 “Про страхування”.

630_360_1575380552-850_19.11.21

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 235 народних депутатів.

Необхідність прийняття нової редакції закону про страхування виникла у зв’язку з тим, що з 1 липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринків небанківських фінансових послуг, зокрема, і ринку страхування.

“Оскільки чинний Закон України "Про страхування" був прийнятий 25 років тому, відповідно, його положення не враховують останні тенденції розвитку світової фінансової інфраструктури, а закладені в ньому підходи до регулювання потребують осучаснення, уніфікації норм та створення однорідного регуляторного середовища”, - йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

У зв’язку з цим, Закон України “Про страхування” пропонувалося викласти в новій редакції, змінивши підходи до регулювання та нагляду за цим сегментом ринку відповідно до європейських практик.

За новою редакцією, зокрема, запроваджується залучення незалежних членів до наглядової ради страховика.

Статутний капітал страховика має бути не меншим 48 мільйонів гривень, у тому числі, й при здійсненні ним діяльності з вхідного перестрахування, яке не перевищує 7 млн грн. Діяльність з вхідного перестрахуванняна на суму більше як 7 млн грн потребує окремої ліцензії.

Страховик зобов’язаний подавати до регулятора щорічну фінансову звітність разом зі звітом аудиту.

Протягом 6 місяців після набрання чинності документа Кабмін та НБУ мають привести свої нормативні акти у відповідність до цього закону.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада оновила закон про страхування 5.00 5 1
Бізнес / Страхування
19.11.2021 1418
Еще материалы раздела «Страхування»