НОВИНИ ДНЯ: Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхивсі новини дня
Політика
Світ
20.11.2021 920

Франція проведе найбільші за свою історію навчання військового флоту

З 18 листопада по 3 грудня триватимуть найбільші за всю історію навчання французьких військово-морських сил POLARIS-21.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Naval News.

Повідомляється, що це найбільші навчання за всю історію ВМС Франції, у яких візьме участь половина французького флоту. Також у навчаннях будуть задіяні військові сухопутних сил та авіації.

Загальна кількість французьких військових, які візьмуть участь у POLARIS-21, - 6000, у тому числі 4000 моряків. Крім того, у навчаннях візьмуть участь бойові кораблі США, Іспанії, Греції, Італії та Британії.

ЗМІ зазначає, що POLARIS-21 проводиться, щоб підготувати сили для бойових зіткнень високої інтенсивності. Навчання пройдуть здебільшого у західному Середземномор’ї, а також на Атлантичному узбережжі Франції.

Сценарій навчань передбачає об’єднані операції флоту, сухопутних сил та авіації, у тому числі за участі французької авіаносної ударної групи на чолі з атомним авіаносцем «Шарль де Голль». За легендою навчань, сили ймовірного противника (OPFOR) будуть сконцентровані навколо десантного корабля «Тоннер» класу «Містраль».

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього місяця Франція та Сполучені Штати домовилися відновити співробітництво у боротьбі з тероризмом, зокрема у регіоні Сахель в Африці.

Оценка материала:

5.00 / 1
Франція проведе найбільші за свою історію навчання військового флоту 5.00 5 1
Політика / Світ
20.11.2021 920
Еще материалы раздела «Світ»