<
НОВИНИ ДНЯ: Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росіївсі новини дня
Бізнес
Економіка
22.11.2021 814

Україні загрожує дефолт через вибіркові розрахунки з виробниками «зеленої» енергетики

Україна стала ближчою до дефолту – його ризик підскочив на 20%. Про це йдеться у звіті інвестиційної компанії «Dragon capital».

Такий стрибок стався лише за тиждень і це найбільше наближення до банкрутства за увесь рік. Причиною аналітики називають вибіркові розрахунки з виробниками «зелених» кіловатів. Їм роками країна була винна мільярди гривень. Гроші на всіх знайшла, але платити захотіла не всім. Одна із найбільших вітчизняних енергетичних компаній ДТЕК не отримала ані копійки, тоді як із рештою виробників кіловатів держава розрахувалася у повному обсязі.

«В заручниках опинилася вся Україна і довіра до України, бо ну не можна так робити, коли ви виходите і кажете: зараз ми беремо гроші, щоб віддавати «зеленим», а потім не віддаємо «зеленим». Це ускладнить життя українським бізнесам, а значить і українським платникам податків», – зазначив Сергій Фурса, спеціаліст відділу продажів боргових цінних паперів «Dragon capital».

«Навіть у сусідніх колишніх країнах Радянського Союзу з Середньої Азії позичають під 3-4% зараз кошти. Україні дають гроші дорого саме тому, що у нас непослідовна політика і постійне прикривання злочинів і намагання за рахунок нових кредитів покрити збитки від старих», – розповів у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна» Ігор Тинний, співзасновник Асоціації відновлюваної енергетики України.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Україні загрожує дефолт через вибіркові розрахунки з виробниками «зеленої» енергетики 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
22.11.2021 814
Еще материалы раздела «Економіка»