<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
23.11.2021 553

Два патрульні катери типу Island прибули в Україну

На судні Ocean Grand зі Сполучених Штатів Америки до України прибули два катери типу Island, які отримали назви «Фастів» та «Суми».

Як передає Укрінформ, про це служба зв’язків з громадськістю командування Військово-морських сил Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

«Патрульні катери українських ВМС на борту вантажного судна подолали тисячі миль та увійшли до територіальних вод України. Попереду кінцева зупинка маршруту - Одеський морський торговельний порт, проходження митного контролю, розвантаження, відбуксирування до місць базування та підготовка до експлуатації після тривалого транспортування», - ідеться в повідомленні.

Командувач ВМС контр-адмірал Олексій Неїжпапа висловив подяку американським партнерам за багаторічну підтримку надану Україні. За його словами в Україні, високо цінують внесок США у стримування збройної агресії Російської Федерації.

За словами командувача, надаючи допомогу у захисті суверенітету і територіальної цілісності України, США на чолі консолідованої світової спільноти захищають демократичні цінності і трансатлантичну безпеку.

Незабаром на катерах «Фастів» та «Суми» буде піднято військово-морський прапор України та під командуванням українського екіпажу вони розпочнуть свій бойовий шлях із забезпечення морської безпеки в акваторіях Чорного та Азовського морів.

1637653310-716

Нещодавно на верфі Берегової охорони США відбувся черговий випуск українських моряків, які пройшли 6-тижневий спеціальний курс додаткової підготовки для служби на Island.

Передача катерів відбулася в рамках матеріально-технічної допомоги США Україні, яка триває з 2014 року та є внеском американського суспільства у зміцнення морської безпеки нашої країни.

У липні командувач ВМС України Олексій Неїжпапа підтвердив можливість формування до кінця 2021 року дивізіону катерів типу Island, що дислокуватиметься у порту Південний. П'ять патрульних катерів матимуть відповідне озброєння.

Контрадмірал нагадав, що катери «Слов’янськ» і «Старобільськ», передані США восени 2019 року, вже перебувають у складі національного флоту.

Наприкинці жовтня у Балтиморі завершився курс допідготовки 5-го українського екіпажу катерів типу Island.

 

Оценка материала:

5.00 / 2
Два патрульні катери типу Island прибули в Україну 5.00 5 2
Політика / Україна
23.11.2021 553
Еще материалы раздела «Україна»