<
НОВИНИ ДНЯ: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї святавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.11.2021 407

Україна продовжила контракт із Pfizer на постачання вакцин

Україна продовжила контракт з американською компанією Pfizer на два роки, буде поставлено 50 млн доз вакцини від коронавірусу.

Про це повідомив голова Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"МОЗ продовжило контракт з компанією Pfizer на постачання вакцин від COVID-19 на 2022 і 2023 роки з чіткими термінами постачання цих вакцин", – сказав Ляшко.

За його словами, протягом цих двох років Україна отримуватиме по 25 млн доз вакцин щорічно. Вакцину використовуватимуть для додаткових щеплень у разі відповідних рекомендацій національної групи експертів з імунопрофілактики.

Наразі в Україні використовують вакцини мРНК-вакцини Pfizer та Moderna, інактивовану CoronaVac та векторну AstraZeneca.

Ляшко нагадав, що в Україні після першої дози однієї мРНК-вакцини (наприклад, Pfizer) можна отримати другу дозу іншою мРНК-вакциною (Moderna).

Також другу дозу мРНК-вакциною можна отримати після першої дози векторною AstraZeneca. Змішувати CoronaVac з іншими вакцинами поки не рекомендується, зазначив голова МОЗ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна продовжила контракт із Pfizer на постачання вакцин 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.11.2021 407
Еще материалы раздела «Суспільство»