<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Події
24.11.2021 623

Пішов з життя диригент Національної опери Аллін Власенко

На 83-му році життя помер професор Музичної академії імені Петра Чайковського, диригент Національної опери України Аллін Власенко.

Як передає Укрінформ, про це Національна опера повідомляє в Інстаграмі.

“Пішов у засвіти один з найкращих диригентів сучасності - Аллін Григорович Власенко. Три роки тому маестро відзначив 60-річний ювілей творчої діяльності”, - ідеться в повідомленні.

Причина смерті диригента не повідомляється.

Як повідомлялося, диригент, заслужений діяч мистецтв УРСР, народний артист України, професор Національної музичної академії імені Петра Чайковського Аллін Власенко народився 30 червня 1938 року в Челябінську (Росія).

У 1961 році закінчив оркестровий факультет Харківської консерваторії по класу кларнета. Навчався в аспірантурі з оперно-симфонічного диригування у класі Михайла Канерштейна (Київ).

З 1966 року — диригент Державного симфонічного оркестру України. У 1967 році став викладачем Київської державної консерваторії. Сформував власну диригентську школу. З 1971 року працював у Київському театрі опери та балету. В 1993 - 1997 роках опікувався оркестром Харківської філармонії.

Загалом у балетному та оперному репертуарі Алліна Власенка понад 50 вистав.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пішов з життя диригент Національної опери Аллін Власенко 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
24.11.2021 623
Еще материалы раздела «Події»