<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Буданов пояснив, як змінилася армія РФ від початку повномасштабної війни  Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після України  Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024всі новини дня
Життя та Стиль
Події
26.03.2022 623

В Україні російські війська знищили майже 4,5 тисячі житлових будинків

Російські війська в Україні знищили близько 4500 житлових будинків, 100 підприємств, близько 400 закладів освіти та 150 закладів охорони здоров’я.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов під час брифінгу у Медіацентрі «Україна», передає Укрінформ.

Зокрема, він зазначив, що через російське вторгнення ледь не щогодини зростає кількість зруйнованої української інфраструктури. Відомо, що нині знищено приблизно 4500 житлових будинків, близько 100 підприємств, близько 400 закладів освіти та 150 закладів охорони здоров’я.

Міністр зазначив, що остаточний підрахунок інфраструктурних збитків можна буде зробити після припинення воєнних дій та розмінування територій. Урядовець додав, що за попередніми оцінками, втрати можуть сягати десятків мільярдів доларів. Втім, навіть ця сума зростає щодня.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні російські війська знищили майже 4,5 тисячі житлових будинків 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
26.03.2022 623
Еще материалы раздела «Події»