<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 рокувсі новини дня
24.11.2021 533

У магазинах України одноразові пакети зроблять платними

Кабінет міністрів України має намір встановити мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети. Проект документа підготовлений Міністерством економіки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проект постанови.

Постанову планувалося схвалити на засіданні уряду 17 листопада, однак рішення було відкладено.

Документом встановлюються мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети у формі рукава, з дном та відкритою горловиною із стінками товщиною понад 50 мікрометрів у таких розмірах, гривень за один пакет з ПДВ:

  • 2,00 - без ручок (без бокових складок);
  • 2,50 - без ручок (з боковими складками); з ручками (без бокових складок);
  • 3,00 - з ручками (з боковими складками).

Ці роздрібні ціни є мінімально допустимим рівнем цін на пластикові пакети (незалежно від ширини, довжини, глибини бокових складок, нанесеного маркування), який може застосовуватися суб’єктом господарювання, що здійснює розповсюдження пластикових пакетів.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту постанови, законом "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України" визначено, що розповсюдження пластикових пакетів здійснюється виключно на платній основі.

Вимоги закону не поширюються на біорозкладні пластикові пакети та надтонкі пластикові пакети шириною до 225 міліметрів (без бокових складок), глибиною до 345 міліметрів (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 міліметрів (з урахуванням ручок), що призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м’яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду та розповсюджуються в об’єктах роздрібної торгівлі як первинна упаковка до 1 січня 2023 року.

Законом забороняється розповсюдження в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг надтонких пластикових пакетів (із стінками товщиною менше 15 мікрометрів); тонких пластикових пакетів (із стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів); оксорозкладних пластикових пакетів.

Оценка материала:

5.00 / 1
У магазинах України одноразові пакети зроблять платними 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
24.11.2021 533
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»