<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
10.05.2024 177

Українці витрачають на шопінг більше за європейців

Сьогодні ритейл в Україні не лише відновив свої позиції, вийшовши на довоєнні показники, а й спромігся їх перевершити. Українці ж витрачають значно більше коштів на шопінг, ніж європейці.

Про це свідчить дослідження компанії NAI Global, повідомляє LIGA.net.

Так, за оцінками компанії, у 2023 році обсяги роздрібного товарообігу зрівнялися із довоєнними показниками.

"Сьогодні генерація роздрібної торгівлі з 1 кв. м досягла рекорду. Лише для Київської області генерація становить близько $1000", – йдеться у дослідженні.

Попри війну купівельна спроможність українців є доволі високою. З одного боку, з огляду на дефіцит кадрів роботодавці пропонують більші зарплати порівняно з довоєнним періодом. У компанії вважають, що зі зростанням заробітних плат буде збільшуватися і купівельна спроможність населення, яке буде витрачати гроші на покупки в роздрібних магазинах.

З іншого боку, підвищенню купівельної спроможності сприяє і підвищення заробітної плати військовим, що дозволило цій категорії та їхнім сім'ям більше витрачати. Збільшення попиту допомогло підтримати бізнес та відновити його функціонування за короткий проміжок часу.

Разом з тим цікавим виявися той факт, що українці більше витрачають грошей на ритейл та розваги у відсотковому співвідношенні, ніж громадяни інших європейських країн. І це попри різницю в середній заробітній платі.

"Основною причиною є додаткові витрати населення Європи на освіту та більш поширену практику взяття кредитів у банках. Це, до речі, є важливим показником у формуванні України як важливого ринку для іноземних ритейлерів", – вважають у компанії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українці витрачають на шопінг більше за європейців 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
10.05.2024 177
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»